Länkar

Här är några användbara länkar som man har nytta av om man funderar på att skaffa sig hund. Vi kan rekommendera dessa varmt.

 

 

 • SKK – Svenska Kennelklubben har funnits i över 125 år och är den självklara organisationen för många hundägare att vara med i. Med ungefär 300 000 medlemmar är de en stark röst som värnar om hundarna, hundägarna och dess intressen.

  SKK har som mål att sprida information, ge utbildningstillfällen och skapa debatt. Dessutom är de en stor informationskälla till hundägare som vill lära sig mer om olika raser, uppfödning, avtalsskrivning m.m.

  Organisationen har två medlemstidningar, Hundsport samt Hundsport Special. Den första vänder sig till alla betalande medlemmar och är Sveriges största hundtidning. Den andra är inriktad mot uppfödning och kennel vilket även är den kundgrupp som får ta del av tidningen.

 • Agria – Agria är Sveriges största försäkringsbolag som enbart har fokus på djurförsäkringar och tillhörande försäkringar. Det är ett dotterbolag till Länsförsäkringar vilket gör att även Länsförsäkringar delvis marknadsför försäkringar från Agria. Bolaget finns i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Storbritannien.

  Försäkringarna är uppdelade i Sällskapsdjur och Affärsområde häst och lantbruk. Inom Sällskapsdjur kan försäkringar tecknas för exempelvis hund, kanin, undulat och marsvin. Inom Affärsområde häst och lantbruk finns försäkringar för hästar, getter, kor och andra vanligt förekommande lantbruksdjur.

  Agria jobbar alltid i ett tätt samarbete med veterinärvårdskliniker och liknande företag. Bland annat har de en forskningsfond som avsätter pengar till forskning inom smådjur, häst samt lantbruk.

 • Consector – Consector är en låneförmedlingstjänst som hjälper personer att jämföra lån från olika banker och kreditbolag. Företaget har som vision att ”sänka räntekostnaderna” för sina kunder. Detta sker genom att kunderna gratis kan jämföra olika alternativ inom bolån, privatlån, billån och kreditkort. Det som främst skiljer Consector mot andra företag inom samma bransch är just att de har ett bredare utbud och därmed kan hjälpa kunderna med hela deras lån- och kreditsituation.

  I en fråga till Veterinären.nu (del av företaget First Vet) rekommenderas Consector för de som behöver låna pengar till hundinköpet. Detta genom att Consector är samarbetspartner till Veterinären.nu.